SZERVEZŐKNEK

Ezen az oldalon néhány Szélkiáltó műsort szeretnénk az érdeklődők figyelmébe ajánlani. A műsorokkal kapcsolatos további technikai információkért, sajtófotókért, plakátért, szervezői telefonszámokért kattintson ide!

  GYERMEKMŰSOROK:

BUKFENC

Interaktív műsor versekkel, találós kérdésekkel, versmondással és énekléssel 6-12 éves korú gyerekeknek.

SZÉLKIÁLTÓ DALOK

A Szélkiáltó együttes – gyermekeknek szóló – lemezének anyaga.

VERS ÉS DALLAM

Rendhagyó irodalom óra a 12-18 éves korosztálynak, amelynek keretében azt próbáljuk bemutatni, hogy miként alakult a hajdan egymás nélkül, külön-külön nem is létező két művészeti ág együttélése, majd szétválása a különböző kultúrákban?
Ehhez segítségül hívjuk a népdalokat, a témába vágó, ránk maradt régi kínai, görög leírásokat, Tinódi Lantos Sebestyén históriás énekeit, Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Arany János, József Attila és mások verseit, sőt megpróbálunk a nézőkkel közösen mi is verset írni, amelyet azután közösen elő is adunk.
A műsor utolsó harmadában pedig igyekszünk megmutatni, hogy mindezeken a hagyományokon nevelkedve, hogyan próbáljuk mi ma – sok más társunkkal együtt – életben tartani ezt a műfajt, amelyet énekelt versnek neveznek.

  MŰSOROK FELNŐTTEKNEK:

KESERÉDES

Válogatás az együttes első – azonos című – lemezének dalaiból. A magyar költészet nekünk nagyon tetsző versei.

BÚVAL, VIGALOMMAL…

Az 1998-ban megjelent lemez anyaga, válogatás a magyar és a világirodalom verseiből.

SZABADSÁG, SZERELEM…

A műsor a 200 éve született Petőfi Sándornak és az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójának állít emléket, valamint a téma kapcsán szemezgetünk a magyar irodalom gyöngyszemeiből.

  A BORKULTÚRÁVAL KAPCSOLATOS MŰSOROK:

HYMNUS A BORHOZ

A világ számos részén mondják, hogy a magyar borivó nemzet. Ezt igazolja a magyar népdalkultúrában fellelhető sok és szebbnél-szebb népdal, valamint a magyar költészetben található sok olyan vers, amely a borral, a borivással kapcsolatos. Énekelt versek és a magyar folklór legszebb vidám bordalai a nemes bor dícséretéről.

HAMVAS BÉLA: A BOR FILOZÓFIÁJA

“…helyesen bort csak az tud inni, aki múzsai nevelésben részesült, állandóan költőket olvas, muzsikát hallgat és képekben gyönyörködik….” (Hamvas Béla: A bor filozófiája)

A mű részletei Németh Jánosnak, a Pécsi Nemzeti Színház művészének előadásában hallhatók, a dalokat a Szélkiáltó játssza és énekeli. Válogatta és színpadra igazította: Bükkösdi László.

  JELES NAPOK:

MI VAN A ZSÁKBAN?

Zenés, verses Mikulás-váró műsor 4-12 éves gyermekeknek énekelt versekkel, dalokkal, zenés játékokkal.

SZÉLKIÁLTÓ KARÁCSONY

Verses, zenés adventi készülődés 4-14 éves gyermekeknek.

ADVENTI ÉNEK

Énekelt versek, egyházi népénekek, karácsonyi énekek elsősorban felnőtteknek.

SZABADSÁG, SZERELEM…

A műsor az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulójának és a kor nagy költőjének, Petőfi Sándornak állít emléket, valamint a téma kapcsán szemezgetünk a magyar irodalom gyöngyszemeiből.

 • Koncertügyekben hívhatók:
  Fenyvesi Béla +36 20 926 0961
  Lakner Tamás +36 30 994 6380
 • A koncertjeinken akusztikus hangszereket használunk.
 • Mivel nincs saját hangerősítő felszerelésünk, adott körülmények között (gyerekeknek szóló koncert esetében mindig, felnőtt koncertek esetén 150 férőhelynél nagyobb terem, vagy szabadtéri koncert) szükségünk van erősítésre. A letölthető rider – PDF állományban – itt található.
 • A koncerthez szükséges színpad méret minimálisan 10×5 méter (de játszottunk már kisebb helyen is).
 • A színpadon szükségünk van 4 székre és egy normál, átlagos méretű asztalra
 • Szélkiáltó fotók a koncert reklámanyagaihoz innen és innen letölthetők.

3 hozzászólás

 1. Baranyai Zoltán szerint:

  Kedves Szélkiáltó!

  Kedves Béla! Biztos nem emlékszel rám, de annak idején 2005 és 2007 között csoporttársad voltam a FEEK-en. Most Segesden dolgozom az Árpád-házi Szent Margit Múzeum és Könyvtárban. A településen minden évben megrendezzük a Márai napokat. Ennek aprópója az, hogy Márai Sándor a településen kötötte az egyházi esküvőjét. Örömmel láttem, hogy ti feldolgoztátok a verseit. Szeretném megkérdezni, hogy csak ennek az albumnak a dalaival vállaltok-e fellépést és ha igen ez mennyire fájna a költségvetésemnek?

  Köszönettel:
  Baranyai Zoltán

  Bocsánat a legfontosabb. November 24 környékén tartjuk az ünnepséget. Mivel annak idején ezen a napon volt az esküvő.

 2. Gálné Banizs Gabriella szerint:

  Kedves Szélkiáltó!
  2014. május 31-én tartjuk gyermeknapi majálisunkat, kb.30-40 perces gyermekműsort keresünk.Nagyon tetszett az Önök Bunkfenc műsora, valami hasonlót szeretnék óvodásoknak.Amennyiben erre az időpontra még van szabad kapacitásuk, úgy várom válaszukat .
  Üdvözlettel:
  Gálné Banizs Gabriella
  Tel.:20-265-3401

 3. Kedves Szélkiáltó!
  Körözsi Erzsébet vagyok, az ae-booking rendezvényszervező irodának dolgozom Dél-Dunántúlon.
  Mivel rengeteg megrendelőnk első kérdése van e gyerekzenekarunk, ezért kerestem meg többek között önöket is. Várom visszajelzésüket, egy személyes találkozó reményében.
  Tel: 20-449-86-14

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Blue Captcha Image
Refresh

*