Lakner Tamás Keresztény Béla Rozs Tamás Fenyvesi Béla

Helyzetjelentés

Fenyvesi Béla, 2021. június 14.
nincs hozzászólás
Kategóriák: koncertek, koronavírus
Cimkék: , ,

 

A Szélkiáltó, és családtagjaink eddig sikeresen túléltük a Covid19 vírust. Voltak akik nehezebben, 10-14 napos kórházi kezelés után (tisztelet a kórházi dolgozóknak), voltak akik pár napos otthoni szenvedés árán és szerencsére vannak olyanok is, akik el sem kapták, legalábbis eddig. (Reméljük ez már így is marad.)

2020-ban mindössze 9 koncertünk volt. A Filharmónia Térzene sorozatában nyáron hat előadás, a rendhagyó Európai Bordalfesztiválon két koncert, és egy óvodai koncert október elején Kaposváron. Több, mint hat hónapja – a vírus második és harmadik hulláma alatt – nem játszottunk, nem próbáltunk, és óvatosságból nem is találkoztunk egymással. Június eleje óta viszont már négy koncert ajánlatunk van. Nagykanizsa, Művészetek Völgye, Szamárfül Fesztivál – Pécs, Zrínyi Napok – Szigetvár. Reméljük, hogy lassan beindul a koncertélet!

Két Szélkiáltó érdekesség, amiket ez alatt a fél év alatt találtam a Youtube-on:

Előkerült a néhai Bukta Csaba barátunk (†2010. február 18., Mezőszemere) által rendezett, eddig elveszettnek hitt 24 perces filmünk, amelyet az MTV Pécsi Körzeti Stúdiója készített a Szélkiáltó 25. éves jubileuma alkalmából. A Csorba Győző Könyvtár jóvoltából már megtekinthető. (A hang és a kép minősége ugyan nagyon rossz, de legalább megkerült, hála a könyvtárnak. Mindig tudtam, hogy ha valamilyen intézményben meg lehet bízni, hát az a könyvtár.)

Eddig elkerülte a figyelmemet az a felvétel, amelyen Kulka János – még mint pályakezdő pécsi színész – valamikor 1981 és 85 között énekli Ady Endre: Imádság háború után c. versét a mi kíséretünkkel. (A felvétel egy késő éjszakán a DOZSO (Doktor Sándor – Zsolnay Városi Művelődési Központ, ma Bóbita Bábszínház) nagytermények lefüggönyözött színpadán zajlott Dobos László hangmérnök vezetésével.)

Mindenki vigyázzon magára, és aki még nem tette, oltassa be magát!

 

Hozzászólások

Hagyjon egy üzenetet:

Név *

E-mail (rejtett) *

Weboldal

Blue Captcha Image
Refresh

*